Chris Davies Architect

Chris Davies Architect - SUSTAINABLE AND ECOLOGICAL CONTEMPORARY DESIGN
Auldenu, Wood End Lane, Newmarket, Nailsworth, GLOS. GL6 0RH
Tel: 01453 834520
Email: chris@chrisdaviesarchitect.co.uk

 
The ‘Hidden’ House
A two-storey 4-bedroom detached dwelling on a steep sloping garden plot. A ‘hidden’ house, where the two floors are set down below the level of the access lane, with car parking on the front area of the flat roof and a ‘wild habitat garden’ on the rest of the roof. Constructed in steel frame, with super-insulated rigid board insulation external walling clipped to the structure, faced in natural rubble stone walling. Floor-to-ceiling fully glazed timber framed glass external walls to the rear (to both levels), providing panoramic views across the trees and River Frome. Large ‘glass box’ rooflight bringing natural daylight down the stairwell deep into the house.
 

 

website design by d.partington - all content © Chris Davies Architect