Chris Davies Architect

Chris Davies Architect - SUSTAINABLE AND ECOLOGICAL CONTEMPORARY DESIGN
Auldenu, Wood End Lane, Newmarket, Nailsworth, GLOS. GL6 0RH
Tel: 01453 834520
Email: chris@chrisdaviesarchitect.co.uk

 
The Timber Barn
The renovation of the redundant half of a large cruck-truss timber framed barn into an exclusive holiday let.
Retaining the grandeur of the cathedral-like structure to the last 3 bays of the barn, with a mezzanine bedroom/ensuite to the first bay of the renovated section of the barn.
Providing a new super-insulated building envelope, with metal standing seam sheet covering to the roof and timber cladding to the external wall face (reclaimed boards).
Energy-efficient under floor heating is included across the whole ground floor, with a Mechanical Ventilation Heat Recovery (MVHR) system and high levels of airtightness (achieving very low heating requirements).
 

 

website design by d.partington - all content © Chris Davies Architect