Chris Davies Architect

Chris Davies Architect - SUSTAINABLE AND ECOLOGICAL CONTEMPORARY DESIGN
Auldenu, Wood End Lane, Newmarket, Nailsworth, GLOS. GL6 0RH
Tel: 01453 834520
Email: chris@chrisdaviesarchitect.co.uk

 

The Cotswold ‘Cavity Wall Passivhaus’ Extension
A major 2-storey extension to an existing Cotswold stone cottage, providing significant extra ground floor reception space and extra first floor bedrooms. The project has been developed based on a traditional cotswold stone faced cavity wall construction, but with a much higher level of insulation and airtightness, and incoporating a Mechanical Ventilation Heat Recovery (MVHR) system. The aim is to provide the clients with a Passivhaus-standard dwelling, whilst retaining the historic context of the existing old stone cottage.

the photos are of the existing house - project to commence on site shortly....

 

 

website design by d.partington - all content © Chris Davies Architect